CSOA El Taller INAUGURACIÓ

El Centre Social «El Taller» és un col·lectiu assembleari i autogestionat amb seu a Mas Torrent, una gran casa situada entre l'Escola Parc de les Aigües i el carrer Perpinyà de Figueres. L'hem convertit en un espai públic on poder reunir-se les entitats, tallers de formació, realitzar-hi actes diversos i desenvolupar alternatives socials.

Amb una desena d'entitats com a protagonistes, aquest és el programa dels actes d'inauguració del 2 al 5 de febrer del 2012.

DIJOUS 2
19:00H:
Presentació del Centre Social, tant per explicar el projecte a llarg termini, com per plantejar i escoltar activitats que s'hi proposa fer.
20:00H:
Pel·lícula «El odio» de Mathieu Kassovitz, que tracta els sentiments de jovent dels suburbis de la ciutat envers la policia.
DIVENDRES 3
19:00H:
Taller pràctic d'elaboració de sabó, a càrrec del mateix Centre Social.
21:00H:
Què fan la Cooperativa Integral Catalana, i les Ecoxarxes al nostre territori? a càrrec de l'Ecoxarxa de l'Alt Empordà. La CIC és un projecte d’autogestió econòmica amb producció, consum i finançament a Catalunya.
21:00H:
Reportatge «El somni» de Christophe Farnarier, que mostra la última transhumància a comarques gironines.
DISSABTE 4
10:00H:
Taller sobre plantes per la salut, a càrrec de El cau de les marietes. El cau de les marietes és una associació per la difusió de les herbes medicinals i el seu ús terapèutic.
13:00H:
Contra el poder: història i memòria. A càrrec de CNT-AIT. La Confederació Nacional del Treball és un sindicat alternatiu que funciona assembleàriament i de forma autogestionada.
14:30H:
Dinar popular organitzat pel Centre Social amb ajuda de cuiners desinteressats. Tiquets a 2 € fins el 3 de febrer.
17:00H:
Tastet de vídeos amateurs a càrrec de l'entitat Imago. Imago és una associació per la promoció i creació del cinema documental i de ficció amateur.
18:00H:
Reportatge «Cocaina. La mecanica del placer» de Christine Carriere, que tracta els efectes de les drogues sobre la salut del cos i la ment.
18:00H:
Representació de titelles titulada «micomicó», a càrrec de l'Ecoxarxa de l'Alt Empordà.
19:30H:
Xerrada i debat sobre educació i teatre, a càrrec de CNT, on s'explicarà l'activitat de teatre en centres educatius i es relacionarà amb tot el món del teatre.
DIUMENGE 5
10:00H:
L'Institut de Ciències Econòmiques i de l'Autogestió (ICEA) farà una xerrada i promourà el debat sobre el cooperativisme. L'ICEA és una entitat d'abast estatal que fa docència i investigació en economia política, ciències socials i autogestió obrera i social.
10:00H:
Reportatge «Comprar, llençar, comprar» de Cosima Dannoritzer, que tracta l'obsolescència programada dels productes de consum.
11:00H:
Presentació i construcció d'un forn solar, a càrrec de l'Ecoxarxa de l'Alt Empordà. Mentre un forn solar estarà cuinant, amb un taller pràctic s'ensenyarà a fer el mateix aparell de cuina.
14:30H:
Dinar popular organitzat pel Centre Social amb ajuda de cuiners desinteressats. Tiquets a 2 € fins el 3 de febrer.
17:00H:
Programari lliure a la vida real (particular, feina, entitats), a càrrec del Girona Linux Users Group (GiLUG). El GiLUG és un grup de suport mutu i promoció de la informàtica lliure.
17:00H:
La Institució Altempordanesa per la Defensa i Estudi de la Natura (IAEDEN, Salvem l'Empordà) projectarà el reportatge «La pesadilla de Darwin» de Hubert Sauper, que tracta l'espoli de recursos a l'Àfrica i la relació amb tot el món. IAEDEN - Salvem l'Empordà és una associació ecologista històrica i emblemàtica per la comarca.
18:30H:
L'associació Lis Estels ens oferirà una xerrada introductòria i un taller pràctic al mateix Parc de les Aigües: Astronomia bàsica, entendre el cel de nit. Es recomana portar almenys prismàtics i roba d'abric.
19:00H:
Reportatge «Sumergidos» de Ruth Adsuar, que tracta el treball sense papers a través de testimonis de la vida real.
20:00H:
Reportatge «La Llúdriga» de Jaume Sañé, que és un capítol de la sèrie «Besties» que tracta la fauna en extinció al nostre territori.
21:00H:
Cloenda amb concurs espectacular sobre el coneixement entre entitats, a càrrec del mateix Centre Social.
Correu-e de contacte: eltaller ARROVA actiu.info
crònica posterior


programa per imprimir


tiquets de dinar


rehabilitació en fotos


video de la rehabilitació